Sládci sládkům

zkušenosti sládků z celého světa, od Austrálie po Spojené státy

Medové nejen perníčky

Medové nejen perníčky

Stále častěji se na platformách domovarníků objevují dotazy, které se týkají použití medu do piva. Pojďme se tedy jen krátce a stručně podívat na nějaké aspekty, které je vhodné vzít v úvahu, pokud se rozhodneme s medem v pivu... celý článek

Soutěž, seminář...prima kombinace

Soutěž, seminář…prima kombinace

Jak se říká, informací není nikdy dost. A je fajn, že vyhlášení výsledků nové degustační soutěže Česká pivní vize, o které se tu nedávno psalo, nebo spíše mluvilo v rozhovoru s organizátorkou této novinky Janou Olšovskou z VÚPS v Praze, bylo... celý článek

Česká pivní vize

Česká pivní vize

Pivních degustačních soutěží je nejen po světě, ale i u nás spousta. Jsou různého významu, zaměření, velikosti a složení degustační komise. Proto není od věci si jednotlivé soutěže postupně představit a říct si, čím přispívají pivní... celý článek

NENÍ CUKR JAKO CUKR

NENÍ CUKR JAKO CUKR

Na používání cukru jako přísady do piva nejsou jednotné názory. Někdo je paušálně odmítá, někdo běžně používá a někdo o použití přemýšlí s tím, že jistě jsou pivní styly, u kterých je použití cukrů vhodné, případně dokonce žádoucí. Na úvod jen... celý článek

Vojta Hudzieczek Mix ferm v domácích podmínkách

Vojta Hudzieczek Mix ferm v domácích podmínkách

Vojta si pro vás připravil prezentaci o mix fermentations, kde se dozvíte spoustu věcí z dané oblasti. Myšlenka tohoto streamu vychází z toho, že právě Vojta má na starosti přípravu blendu pro domovarnické várky piv saison na degustační soutěž v... celý článek

Miloš Hrabák - filtrovat či nefiltrovat

Miloš Hrabák – filtrovat či nefiltrovat

Na první technologický online stream jsem si pozval Miloše Hrabáka, předního českého technologa se zkušenostmi z malých i velkých, domácích i zahraničních pivovarů. Měl jsem možnost se zúčastnit jeho přednášky o filtrování piva v minipivovarech... celý článek

Jak dopadla letošní sklizeň chmele?

Jak dopadla letošní sklizeň chmele?

Sklizeň chmele je úspěšně několik týdnů za námi a tudíž je na čase se zeptat, jaké jsou letošní prognózy? O první poznatky z dostupných dat se s námi podělí Ing. Karel Krofta z Chmelařského Institutu v Žatci. celý článek

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout