Státy světa

Země tisíců pagod, mnichů a vychlazených piv

Země tisíců pagod, mnichů a vychlazených piv

…to je Myanmar nebo alespoň minimálně do roku 2021 byl Myanmar, než v zemi započala občanská válka. Přemýšlela jsem o jakou zemi se neochudit při cestě do Indonésie. Přátelé, kteří jsou velkými fanoušky piva, mi poradili, ať na cestě po... celý článek

Tropic beer Tukan

Tropic beer Tukan

Od cesty do Kostariky jsme očekávaly zejména cestovatelské zážitky, běžná nabídka piva v supermarketech se omezuje většinou na Pilsner, Imperial v různých verzích nebo Bavarii. Jde o lehká piva, která mají za cíl vyprahlé cestovatele spíš osvěžit... celý článek

Jižní Vietnam – Ho Chi Minh City

Jižní Vietnam – Ho Chi Minh City

Kdo poprvé přiletí na jih Vietnamu do Ho Chi Minh City, dřívějšího Saigonu, musí být ohromen. Je to velké a rušné město, nabízející moderní finanční a obchodní centra, luxusní hotely, muzea, chrámy a pagody na jedné straně a pulsující noční život,... celý článek

Pivovarnictví a pivní kultura v Mexiku

Pivovarnictví a pivní kultura v Mexiku

Historie výroby a konzumace piva v Mexiku není dlouhá jako fascinující dějiny této středoamerické země. Již v dobách před objevením kontinentu Evropany pili místní obyvatelé různé kvašené nápoje, především pulque vyráběné ze šťávy... celý článek

Cesty za pivem: Namibie

Cesty za pivem: Namibie

V každé zemi, kterou na svých potulkách světem navštívíme, se snažíme ochutnat lokální pivo z řemeslného pivovaru, pokud je to možné. Jsou destinace, kde to možné není: buď mají složitější vztah k alkoholu, nebo ještě nenaskočili na revoluci... celý článek

Libor Zajíc - Andorra a její pivovary

Libor Zajíc – Andorra a její pivovary

I taková prťavá zemička jako je Andorra může mít vlastní pivo. A navíc craftové. A rovnou v provedení čtyř zdrojů. Jestli místní pivo chutná i českému pivaři, o tom se dnes rozpovídal Libor Zajíc, vedoucí projektu Kulturní dějiny piva, který... celý článek

Ken Duncan - úvodní povídání o Skotsku

Ken Duncan – úvodní povídání o Skotsku

Kamarád, sládek, technolog, cestoval a degustátor, Ken Duncan se dnes rozpovídal o tom, proč se učil česky, jak se dostal k pivu a co vás může potkat ve Skotsku při pivních toulkách. Následovat budou v brzké době jednotlivé díly o pivech real ale... celý článek

Česká pivní stopa v Moldavsku

Česká pivní stopa v Moldavsku

Náš historicky první videostream je z připravované rubriky Čeští sládci v zahraničí. K němu jsme si pozvali emeritního sládka Pivovaru Rohozec, technologa, degustátora a zároveň velmi zkušeného odborníka s mnohaletou praxí práce v pivovarech... celý článek

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout