ChI Žatec Josef Patzák
Pivní pestrost19. 2. 2024

Pivní pestrost a … Josef Patzák

Ač se to na první pohled nemusí zdát, chmel má velký vliv na pivní pestrost obecně. Nejen americké chmely, které udávají tón craft pivnímu hnutí v celém světě (ke kterým se v posledních letech přidaly i chmely z Austrálie a Nového Zélandu), kdy svými hořkými a aromatickými hodnotami ovlivňují mnoho pivních kategorií, ale domácí chmelařská scéna se má také čím chlubit.

Je to zejména díky výsledkům práce Chmelařského institutu v Žatci, ale třeba i díky práci firmy Hop products. Ta prvně jmenovaná firma šlechtění nových chmelů přímo v popisu práce. O výsledcích v podobě novošlechtěných chmelů jako jsou Kazbek, Pluto, Mimosa, Ceres bude celý seriál.

Dnes jsem se zeptal Josefa Patzáka, člověka který CHI Žatec vede, jaký má vztah k pivní pestrosti.

Autor: Jan Kočka

Napsat komentář

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy

přijmout všenastavitodmítnout
×
Cookies

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách a pro analýzu provozu. Svoje nastavení souhlasu nebo odmítnutí uložení jednotlivých typů cookies můžete na této stránce kdykoliv změnit.

Nutné (technické) cookies

Tyto soubory cookies jsou nezbytné pro správné fungování našich webových stránek, proto je není možné vypnout.

Preferenční cookies

Umožňují rozšířené funkce těchto webových stránek a jejich individuální personalizaci, založenou např. na vašich předchozích návštěvách.

Statistické cookies

Shromažďují anonymní statistické informace o tom, jak návštěvníci používají naše webové stránky. Pomáhají nám tím poskytovat našim návštěvníkům lepší obsah.

Reklamní cookies

Pomáhají reklamním partnerům při zobrazování personalizovaných reklam a k propagaci adresného obsahu uživatelům, kteří navštívili tento web.