Neščlo jen o apríl,
(Roman Holoubek, 03.04.2007 07:10)
celé vlákno | reagovat
Pánové, těmito dvěma články nešlo jen o apríl. Spíše jsem chtěl odlehčenou cestou upozornit na celkem 3 fakta.
1) že jsme různí a většina z lidí bere pivo jen jako prostředek k zahnání žízně, nebo jako součást relaxace a těm nejde o chutě piva - díky tomu může G a jemu podobná piva prosperovat
2) že když má někdo jiný názor, neznamená to že je špatný, jen se na věc dívá z jiného úhlu pohledu - okřídlené to rčení "pravda je relativní"
- a proto se jej také snažme pochopit
3) ani ti nejmenší z minipivovarů (a to platí pro každý obor) nejsou všichni svatí, prostě ekonomika vládne všude. Už to tady proběhlo víckrát - informace o délkách zrání v mini - tu 2 týdny, jinde 3 týdny, někde měsíc. Ale kde je klasická délka 45-50 dnů na dvanáctku? To nemluvím o extrémech typu 90 dní na dvanáctku, takových je nás velmi málo co pivo necháme skutečně zharmonizovat a přirozeně nasytit.
To samé je s podtáčením. Budu konkrétní - podívejte se na Dětenice. Jejich velikost varny a jejich výstavu. V létě nemůžou na 100% stačit se svou produkcí a musí zákonitě nakupovat pivo od někoho jiného. To samé je se Štramberkem. Zvyšování teplot při spílání - opět snaha urychlit výrobu piva z důvodu zvýšené poptávky a nestíhání vyrábět. atd.....
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé