úvod
homepage

Komentáře

článku: Starobrno čerstvější

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Jasně Brno, (Vašíček, 28.03.2012 09:52) celé vlákno | reagovat
Nejen Bažant se nenápadně "peče" v Brně už pár let, i nealko-třetinka ve skle Schlossgold se tam jednou vyjímečně uvařila, Rakušák jeden. Na proklínanou zkratku "KGB", jak jsem to překřtil, se v Brně (a nejen tam) NERADNO naostro ptát, resp. dá se, víte-li NA KOHO se obrátit. Měl jsem pozvánku též, ale nejel jsem, ochutnal jsem o pár dní dříve již na pondělním gala Pivex ve Voroněži, postupně všechny. Nedávno též lahváče. Zatím ještě s kritikou čekám, až ochutnám víc. Znám ale lidi, co jim to nechutná a není jich málo. Vašíček
Foodchain, (Jiří Kaňa, 05.03.2012 10:50) celé vlákno | reagovat
To se opravdu používá pro potravinářské řetězce? Mně to spíš evokuje termín z ekologie...
Škoda, že jsou Budějovice tak zakopané. Býval bych taky jel.
Re: Foodchain, (Martin Jarošek, 06.03.2012 11:38) celé vlákno | reagovat
Foodchain je anglický výraz pro základní princip v přírodě kdy jeden živočišný druh požírá druhý a sám se stává potravou jiného živočišného druhu. Otrocky jsem to přeložil jako fór a čekal jsem zda-li na to někdo zareaguje
Re: Re: Foodchain, (Jiří Kaňa, 06.03.2012 12:29) celé vlákno | reagovat
No vida, tak jsem zareagoval a snad i správně :-)

Neříkali vám ve Starobrnu, jak to bude dál se Zlatým Bažantem? Tedy zda si pro něj ponechali pasterizační linku?
Re: Re: Re: Foodchain, (Martin Jarošek, 08.03.2012 13:11) celé vlákno | reagovat
Na to se nikdo z nás bohužel neptal. Vždycky zapomenu v jaké době žijeme a stále mám vsugerováno, že Zlatý Bažant je nejlepší slovenské pivo, které se vaří v Hurbanovu.
Spodně kvašená pšenice, (Petr, 05.03.2012 10:00) celé vlákno | reagovat
A další, komu chutná spodně kvašená pšenice v Richardovi. Nebo višňové pivo se sirupem a višní ve sklenici.. ach jo
Re: Spodně kvašená pšenice, (Martin Jarošek, 06.03.2012 11:42) celé vlákno | reagovat
Spodně kvašená pšenice mi nevadí, dokonce mne neuráží jako svrchně kvašený ležák. Zajímalo by mne kolik našich průmyslových i řemeslných pivovarů používá k výrobě svých speciálů čerstvé suroviny a kolik jich pracuje s extrakty či s tresťemi. Stačilo by přibližné vyjádření v procentech.
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sociální sítě