Slogan "tady pije Pánbůh" je dokonalý a vystihuje realitu! V Bamberku jsem půl roku studoval, prolezl snad kdejakou knajpu (mimochodem, zajděte do Tambosi-Restaurant na ZOB = centrální autobusové nádraží, obsluhuje vrchní s maželkou z Brna - tedy zdravit "Nazdar"! - a točí pozoruhodné pivo Schßlitz, navíc slušně za dobré ceny vaří). Náš nejoblíbenější profesor (expert na kdeco, ale na pivo obzvlášť machr) pořádal každý čtvrtek "seminář" přímo ve Schlenkerla, takže jsem měl tu čest být půl roku tamním Stammgastem, na což budu doživotně pyšný! Jen tak naokraj: Majitel schlenkerly může do té míry spoléhat na úžasné pivo a atmosféru, že obsluhu tvoří VÝHRADNĚ staré baby v blbých kostýmcích, a jídlo taky nic moc (v tomto směru jasně vede největší konkurence Mahr´s Bräu). ALE Schlenkerla je jenom jedna...
Úplně jsi mě vtáhl do vzpomínek...,
(Jiri.j, 01.12.2011 16:59)
celé vlákno | reagovat
Jirko, moc hezké čtení, úplně jsi mě vtáhl do vzpomínek na předvánoční Bamberg. Všude to voní jídlem, všude vánoční bocky. V pivovarských pivnicích to hučí jako v úle...My jsme spali 1x i v pokojích pivovarského výčepu, dnes již zavřeného, pivovaru Maisel. Ráno snídaně a k ní hned točený tmavý ležák...:-)
To je škoda. A těšil jsem se, že si o tom aspoň něco přečtu. Obzvlášť by mě zajímalo něco o prosincovém dubovém bocku Aecht Schlenkerla Eiche.
Na původní termín bychom bývali jeli z Budějc čtyři...
Pro Eiche tento víkend jedou do Bamberka Zlý Časy, bude sudové i lahvové. Mělo by tedy být k dispozici minimálně tam a ve spřátelených hospodách, popř. si domluv přímo sud.
Drobná poznámka, Schäuferla není kolínko nýbrž ramínko. I když je to jídlo fantastické, vyhýbám se mu, protože se mi po něm dostavuje zatmění mysli a touha k dlouhému zimnímu spánku. Velikost porcí mi byla byla vysvětlena tím, že by byla nemyslitelná ostuda, kdyby někdo se někdo po dojedení necítil plný.
Byli jsme tam před dvěma měsíci a bylo to nádherné... nestihli jsme všechny pivovary (nyní jsme byli hlavně cíleně za Schlenkerlou), ale příště je dáme :-).