Homebrewář Chris Baerwaldt se dnes s vámi podělí o zkušenosti s provzdušňováním mladiny.
Je důležité, aby se provzdušňovala mladina pro zdravé kvasinky. Kvasnice
potřebuje kyslík, být silná a rozmnožovat se. Bez dobrého přísunu kyslíku,
může kvašení trvat dlouho, nebo končí předčasně ve vysokém Balling
(gravitace) piv.
Homebrewer typicky třese kvasné nádoby, čímž se mladina provzdušňuje.
Pivovar provzdruňuje mladinu pomocí vzduchovacího kamene a čistého kyslíku.
Tento typ provzdušňovacího systému je k dispozici také pro homebrewer.
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 6 komentářů, poslední komentář: 20.03.2010 17:23 | Komentovat |
Re: Provzdušňování mladiny Josef | 20.03.2010 17:23 |
---|---|
Ono v tehle potrebe kysliku ke spravne funkci kvasinek stale neni jasno. Melo se zato, ze to... | |
Provzdušňování mladiny sladek | 27.11.2009 08:43 |
Pro činnost kvasinek je přítomnost rozpuštěného kyslíku žádoucí, můžete však před... | |
Souhlas s Fenolem Honza Urban | 25.11.2009 13:27 |
Taky si myslím, že se kvasinky lépe rozptýlí při klasickém provzdušnění. | |
Já zůstávám Fenol | 25.11.2009 11:25 |
u klasického, staletími prověřeného protahování kýblů mladiny. Mám pocit, že spolu s... | |
vzduchovací kámen z nerez oceli Chris | 24.11.2009 23:16 |
Koupil jsem vzduchovací kámen od homebrew on-line obchodě.... | |
vzduchovací kámen Petr | 24.11.2009 19:18 |
Zajímalo by mne, kde lze sehnat vzduchovací kámen z nerez oceli. |