Nefitrovane ze z Plzně .. ,
(Kaacz, 10.10.2011 22:07)
celé vlákno | reagovat
Měl jsem tu "čest" ochutnat nefiltrovaný Gambrinus a sv. kvasnicového Kozla ..
Bylo to lepší než ta běžná syntetická vodička, ale stále mi na tom vadila jedna a ta samá věc, proč nepiju žádné pivo spadající pod Prazdroj.
Nechutně sycené jemnými bublinkami z výroby aby to déle vydrželo a mělo to větší říz. Pro mně humus. Sodovka. A to se týka i tankových. To je z výroby. To není záležitost čím se žene to pivo. Jsem z bublinek nafouknutý, následně překyselený (z kyseliny, která vznikne rozpuštěním toho bublinkatého kysličníku v té vodě). Prostě ty naturálnější pivka opět klasicky zabili tím sycením. Není o co stát ..
Při přestupu v Plzni na další vlak na letošní cyklovandr po Šumavě jsme měli chvíli času.
Také jsem nikdy neměl Pašáka a není to daleko od vlaku. Ale narazili jsme na zavřené dveře - holt byly ještě prázdniny a sobota. Tak snad někdy jindy. Ale stejně to propojení pivovarské restaurace a herny nevypadá moc přívětivě.
K mé smůle i ona malá pražírna kávy na náměstí měla zavřeno. Holt mimo nečekané setkání se starým známým na schodech nádraží nás 2 hodiny v Plzni neuvítaly - ale je to naše chyba, ne plzeňáků. :-)
Já jsem měl větší štěstí,
(Martin Jarošek, 16.09.2011 11:07)
celé vlákno | reagovat
Loni v listopadu jsem si udělal výlet po všech čtyřech plzeňských minipivovarech. Lochotu jsem nevynechal - ač se mi tamější prostředí rovněž nelíbí, chuť místní 11°mi připadá osobitá a naprosto jiná než chuť piv z ostatních plzeňských minipivovárků. Chutnal mi Purkmistr i Groll a po intermezzu s německým kvasničákem, Chodovarem a Koutem na Šumavě jsem večer dorazil i na Pašáka. Hospoda se mi líbila, ale poslední dvě místní piva jsem si již vzhledem k počtu vypitých kusů netroufnul objektivně hodnotit. Vím co znamená zavřená hospoda ve vzdáleném kraji. To by člověka cyp střelil!!
P.S.: U Purkmistra jsem byl vždy spokojen s jídlem a s obsluhou také. Jen by mě zajímalo, kde se vzala představa, že pivo z Černice je nějaká pecka. Ochutnal jsem tam pivo slušné, ale také hrůzy plné diacetylu. Dále např. Trapistický Ale byl jakousi parodií na Hefeweizen, o ochucených hrůzách se ani nebudu zmiňovat.