úvod
homepage

Komentáře

článku: Jasná zpráva o nejmladším pražském minipivovaru

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Poun, (Human, 23.09.2008 22:16) celé vlákno | reagovat
Jen bych chtěl říci, že chuť jeníka je z hodně velké míry ovlivněna výčepem restaurací.!Byl jsem tam v pivovaru na praxi a mohu říci, že chuť Jeníka přímo z tanku se nedá vubec srovnávat s Jeníkem z Farmy atd at už tmavé, tak světlé.:)
Tak už jsem tam také byl II., (Zbyněk Holan, 14.11.2006 10:52) celé vlákno | reagovat
Trochu s obavou, co mohu očekávat - po zklamání z černého jsem si ho objednal. Barva sytá, skoro do oranžova, krásně zakalená - pravé kvasnicové. Ve vůni jemnější do ovocna. Má ostrý říz. Chuťově však opět slabší, chybí mi tam chuť sladu, je plnější než tmavá 14ka, ale na 13ku opět málo. Taktéž nevybízí k dalšímu napití. Na stupnici 1 až 10 (1 božské pivo, 10 naprosto nepitelné) bych udělil 5,5. Tedy celkově musím konstatovat, že z obou Jeníků jsem byl zklamán. Musím zde poznamenat, že mé obvyklé hodnocení piv z minipivovarů se pohybuje od 2 do 4! Věřím, že příště si pochutnám více, Jeníka však nezatracuji, aby to tak nevypadalo! Pivu zdar!
Tak už jsem tam také byl, (Zbyněk Holan, 14.11.2006 08:27) celé vlákno | reagovat
Vyrazil jsem tam včera kolem 18h. První kroky vedly do restaurace Jih na tmavého Jendu, (jak mají napsáno) a jak již bylo zde avizováno, že ho tam mám hledat. Byl. Ale chuť mě dost zklamala. Pivo je málo plné, na to, že je to 14ka dost málo, spíše jako 10ka. Navíc je v něm příliš cítit alkohol ve vůni i v chuti. Pivo nevybízí k dalšímu napití. Je filtrované nebo velmi jemně kvasnicové skoro neznatelně. Barva tmavá s rubínovým zábleskem. Celkové hodnocení 6,5 ze stupnice 1 až 10 (jedna božské pivo, deset naprosto nepitelné). Alespoň tácek je pěkný. Za světlým Jeníkem jsem zamířil na Farmu, kde ho mají také čepovat. Nebyl. Došel. Tedy jsem se vydal směr G. Nebyl. Došel. Trochu s obavami jsem se vydal na poslední místo a to do studentského klubu. Bingo! Mají ho - světlého Jeníka. Pokračování příště...
Aktuální situace, (Tomáš Maier, 13.11.2006 15:12) celé vlákno | reagovat
Tak jsem si právě dal černého Jeníka, vaří se to na 14 stupňů a jeden sud dnes narazili v Restauraci JIH. Jinak se rozšířily provozovny, kde mají světlé na čepu, nově teď v areálu Restaurace Na Farmě.
opět sklo, (Tomáš Maier, 10.11.2006 14:19) celé vlákno | reagovat
Tak jsem se právě vrátil z oběda (tj. z menzy) a mají už jen sklo 0,25 l a odhadem tak posledních 10 - 15 kusů.
Nakonec úspěch!, (Zbyněk Holan, 10.11.2006 11:51) celé vlákno | reagovat
Luďku gratuluji! Z počátku to vypadalo pěkně napínavě, ale nakonec to klaplo! Vyčerpávající report, tak jsem si to přesně představoval. Jen jsi mě vyděsil tím hodnocením, než jsem si přečetl legendu! Lépe je hodnotit od 1 do 10 (1 božské pivo, 10 naprosto nepitelné).

Samozřejmě se připojuji s poděkováním Tomášovi za bleskový příspěvek. Ostatní vysvětlil Luděk.
Tomášovi M., (Luděk, 10.11.2006 10:15) celé vlákno | reagovat
Díky!
Sklo atd., (Tomáš Maier, 10.11.2006 09:46) celé vlákno | reagovat
Co mám informace, tak se sklem je to špatné, předevčírem měli k mání již jen 0,25 l a 0,3 l. Ale zaslechl jsem, že by snad měly být otvíráky...
A jestli budou další, to nevím. Ale ještě před prázdninami jsem zaslechl spekulaci, že snad bude sklo přímo se Suchdolským Jeníkem (na těch současných je logo univerzity). Jakmile se něco pohne, tak dám určitě vědět.
autorovi, (Luděk, 10.11.2006 09:16) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych se zeptat na sklo - to, že už jsou půllitry v menze vyprodané, znamená, že se nebudou dělat další?
Mapka, (Tomáš Maier, 10.11.2006 07:55) celé vlákno | reagovat
Aha, toho jsem si nevšiml.
Jeník suchdolský, (Luděk, 10.11.2006 07:33) celé vlákno | reagovat
Tak já také přispěju s trochou do mlýna. Napřed bych měl osvětlit, proč se rozvinula debata o Jeníkovi jinde, tedy na debatě o Pale Ale a Indian Pale Ale. Protože tato piva došla, napsal jsem, že tedy okusím Jeníka, o němž byl článek na Chodyho serveru Pivní Info (7.11.), čímž jsem nechtěně nastartoval povídání, které odbočilo od tématu jen na první pohled. Na druhý se stále týkalo dobrého pitiva.
A jak jsem si na "lovu piva" vedl? Po cestě busem 107 na zastávku Zemědělská univerzita (8. stanice od konečné Dejvická) jsem svou pouť zahájil v rest. Jih. Jeníka neměli, prý v pondělí dostali sud a ve středu došel, dostal jsem jen tácky. Dodávky piva jsou nepravidelné. V pondělí 13.11. od 13:00 by v této nálevně měli mít na čepu Jeníka tmavého 14°, kterého se vyrobilo limitované množství (pravili letáček u vchodu i servírka). Pokročil jsem tedy dál do rest. G, kde mi personál sdělil, že oni Jeníka ještě nikdy neměli, rádi by, ale poptávka převyšuje nabídku a zbylé dva podniky je předběhnou (to mi bylo divné, zvlášť když jsem si přečetl, že mají společného provozovatele). Takže zase nic. S mírným šelestem na srdci jsem tedy kvačil do studentského klubu v kruhovém pavilonu (podniky jsou od sebe vzdáleny asi 200 m) a štěstí, které přeje připraveným, se na mě usmálo. Jeník, byť "jen" světlý, byl na čepu! Půllitr za 25,- třetinka za 15,-, záloha za sklo 20,-. Tácky zde ani v G neměli. Sklo s logem ČZU jen v menze, která je při zpáteční cestě na bus a která byla zavřená (v 21 hodin studenti studují, že? :-), takže ceny skla nevím. Míry piva poctivé, chuť bych subjektivně ohodnotil známkou 7,5 (1=nejhorší, 10=nejlepší), pochutnal jsem si a doporučuji. Ještě bych chtěl dodat, že na osvětlení chodníků se zde dost šetří, takže za tmy neznalý může lehce zabloudit (což včera nebyl můj případ před ani po konzumaci, ale dávám to jako varování).

Otevírací doba:
restaurace G
Po--Pá 14--24h
So--Ne 16--24h
restaurace Jih
Po--Pá 13--23h
So--Ne 18--24h
stud. klub
Po--Čt 12--02h
Pá 12--22h
So zavřeno
Ne 18--24h

To jsou mé stručné dojmy ze Suchdola. Jsem rád, že nabídka dobrého piva je opět širší. Luděk z Plzně
Mapka a vetsi rozliseni, (honza, 10.11.2006 07:25) celé vlákno | reagovat
Pod mapkou na napsano:"Klikni zde pro vetsi rozliseni". Staci kliknout a objevi se mapka v plnem rozliseni. V clanku by zabirala prilis mista.
ještě mapka, (Tomáš Maier, 09.11.2006 23:44) celé vlákno | reagovat
Ještě koukám, že ta mapka je mizerně čitelná, v lepší kvalitě je na
http://pef.czu.cz/~maier/Jenik_soubory/image002.jpg
novinky, (Tomáš Maier, 09.11.2006 23:35) celé vlákno | reagovat
Ještě doplním, že už bylo na čepu i černé, které se vaří na 14 stupňů EPM a že restaurace JIH má ve všední dny otevřeno od 13:00 do 23:00 a o víkendu od 18:00 do 24:00 (doufám, že si to pamatuju dobře).
Vyhledávání
 

Sociální sítě