úvod
homepage

Komentáře

článku: Hobby Mikropivovar 20 - varna

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Elektricke michadlo, (Andrea, 06.08.2015 16:19) celé vlákno | reagovat
Nemate prosim nekdo lehky navod na vyrobu michadla? Predem moc dekuji za rady ;)
velikost kohoutu, (Píťa, 29.02.2012 01:02) celé vlákno | reagovat
Zdravím, jak velký máte vypouštěcí kohout? díky
Re: Tisk článků, (Honza Kočka, 24.02.2012 14:29) celé vlákno | reagovat
dekuji za upozorneni. Uz je to opravene...
Tisk článků, (Dvořák, 24.02.2012 08:46) celé vlákno | reagovat
Když už máte u článků ikonku pro jejich tisk, bylo by dobře zajistit, aby se po jejím použití taky článek dal vytisknout. Zkoušel jsem to několikrát a vždycky mi z tiskárny vyjel prázdný papír jenom s hlavičkou.
Re: 50 L, (Gorvin, 11.06.2010 12:41) celé vlákno | reagovat
Oprava: ne v brutaru, ale v 60L kotli, takový co se požíval na zabíjačky či na prádlo.
aký motorček na miešadlo, (zdeno, 03.08.2008 21:28) celé vlákno | reagovat
Zaujímalo by ma aký motorček sa môže použiť na miešadlo a tiž na šrotovník
Re: Re: Velikost varné nádoby, (Nelttir, 28.07.2008 18:30) celé vlákno | reagovat
Díky, budu s tím počítat :-))
Re: Velikost varné nádoby, (hroch, 26.07.2008 15:46) celé vlákno | reagovat
Já osobně mám kotel 80 litrů po okraj a vařím padesát maximálně šedesát litrů. Jde hlavně o chmelovar kdy vařená sladina s chmelem se vaří prudce a vytváří pěnu něco jako když jde mléko do varu. Dobrý je mít ze začátku než to člověk vychytá, připravenou hadici s rozprašovačem na zkropení. Rezerva alespoň 30procent, lépa 50%.
Velikost varné nádoby, (Nelttir, 25.07.2008 20:41) celé vlákno | reagovat
Ahoj, zajímalo by mě s jak velkou rezervou mám počítat při návrhu objemu varné nádoby. Uvažuji objem várky 20 litrů. Stačí mít nádobu na 25 litrů, nebo více, nebo stačí i méně?
Díky za odpověď
Re: Re: 50 L, (Gorvin, 19.07.2008 22:16) celé vlákno | reagovat
Nelámu si s tím hlavu :-) Např při mnižší cukrotvorné prodlevě (30 minut) vyhřeju na 65°C, vyhrabu žhavé (pokud zbylo - časem topení přejde do krve a odhadneš kolik dřeva ještě přiložit na určitou teplotu), přikryju poklicí - teplota klesne tak o 2 max 3°C - je vyřátá i vyzdívka kolem a přece jen cca 30L chladne dost pomalu.. cukří to bezvadně..
Re: 50 L, (Petr, 17.07.2008 17:33) celé vlákno | reagovat
Ahoj, taky sem přemýšlel o topení dřevem, ale nedokázal sem vyřešit udržení konstantní teploty při prodlevě. Jak to prosím řešíš?
50 L, (Gorvin, 17.07.2008 16:37) celé vlákno | reagovat
Zdravím, vařím v 60 L brutaru (topím dřevem) a přelité je to nádobkou za chvilku; není to až tak pracné.. i když celkem vaření zabere celý den..
Omluva, (Honza Kočka, 17.07.2008 11:54) celé vlákno | reagovat
Uplne jsem do clanku zapomnel vlozit ilustracni obrazky. Panu Hajkovi se omlouvam. HK
Re: Re: čerpanie sladinky, (hroch, 16.07.2008 22:23) celé vlákno | reagovat
Nepochopil jsem jestli to čerpadlo používáš jenom pro sladinku a nebo je použitelné i pro rmut. Jinak na stránkách sigmagroup jsem čerpadlo K nenašel, nemá to jiné přesné označení
Re: čerpanie sladinky, (petrp, 16.07.2008 21:28) celé vlákno | reagovat
Používám ruční litinové křídlové čerpadlo K2. A nejsem sám.Výrobce Sigma Lutín.
Petr
Re: Chybička se vloudila....., (Hájek, 16.07.2008 17:23) celé vlákno | reagovat
Děkuji za upozornění.
Ve vztahu tep. kapacita mi skutečně vypadla 1.
Správně 1,163 Wh/kgK.
Jsem rád, že článek si někdo přečetl a budu
vděčný za každou připomínku, aby další zájemci
o vaření piva dostali správnou informaci.
Hájek

Re: čerpanie sladinky, (petr, 16.07.2008 13:09) celé vlákno | reagovat
Tohle funguje, ovsem musite pridat motor.
http://www.vinarskepotreby.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=3199&category_id=3&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
čerpanie sladinky, (brewer, 16.07.2008 11:44) celé vlákno | reagovat
na prečerpavanie velkeho množstva je vhodné čerpadlo na sladinku, viete niekdo poradiť ? / z práčky nechcem/ v galerii som videl fotky od Brewfoxa, také niečo by mohlo byť...
Chybička se vloudila....., (bishi, 16.07.2008 10:07) celé vlákno | reagovat
V odstavci "nutný výkon topného tělesa" Vám při výpočtu výkonu ve vztahu již pro 20l vypadlo z číselné hodnoty měrné tepelné kapacity cWh = 1,163 [W.h/kg .K]
číslice 1 za desetinnou čárkou, ale výkon je spočítán dobře...Při výpočtu výkonu ve vztahu pro 50l však počítáte s hodnotou 1,63 a výkon vychází neúměrně vysoko (má být 4,67kW) a tím vyjde i výhodnější proud jedné fáze cca 7A.
Bishi
Re: množství práce, (Hájek, 14.07.2008 17:29) celé vlákno | reagovat
Máš jistě pravdu. Čím větší várka, tím by bylo
nelogické, aby průměrná pracnost na jedno pivo byla větší.
Já jsem pracnost mínil trochu jinak.
Vaření v běžném bytě, s minimální potřebou zabraného místa. Sestavení pivovaru, chlazení,
uložení do komory, atd.
Například jednorázové umytí 200 či 400 ks lahví, ruční naplnění, pro mě by již asi nebyla zábava. Přenášení 200 l mladiny ze sklepa do přízemí a naopak, atd. je pro mě již pořádná práce. Pro uvaření stejného množství je ale pracnost shodná, ale je rozložená na několik sobot.
Bez strojového chlazení, či jiného pořádného vybavení odhaduji chlazení /neměřil jsem/ minimálně na
5 hodin a to když začnu vařit v 8 hod ráno bych již asi nestačil večerní zprávy. Možná, že by to kvůli tomu stálo za úvahu, alespoň bych se nemusel každý večer rozčílit při pohledu na naše zákonodárce.
Hájek
12
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sociální sítě