úvod
homepage

Komentáře

článku: Vyrobit si vlastní pivo - není nic jednoduššího

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: dotaz, (hroch, 04.04.2012 14:47) celé vlákno | reagovat
Bez sacharometru těžko. Kdyby jsi to měl v uzavřené nádobě s kvasnou zátkou tak podle toho že to už nekvasí-nebublá. Když si to stočíš do skleničky tak rozkvašená mladina je kvasinkama zakalená, a ve skleničce si kvasinky sedají na dno. Když už je mladé pivo zralé na sudování, tak už je vyčištěný a kvasinky jsou již téměř sedlé na dně kvasné nádoby a ve skleničce už si sedat nebudou. Jinak pěnu s vynešenými kaly seber a když mají kvasinky ještě co kvasit brzo se opět zapráší udělá se nová bílá pěna.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sociální sítě