Mel bych si neco vymyslet, aby to vypadalo pro Vas uveritelneji?
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Po dnešku, kdy jsem se již asi po páté v pivní rozmanitosti domáhal diplomu z loňské PIHY a po páté slyšel stejné plky , mimo jiné že už mi to poslali poštou, jsem dostal pivní gushing a nechal jsem Vám tam pane Kočko vzkaz, který Vám doufám vyřídí. A s tím diplomem si to tam užijte. Lopés
Dobrý den,to je hodně špatná zprava.ŠKODA, HODNĚ LIDÍ TO ZNECHUTÍ A ODRADÍ.Najděte prosím jiný termín.PIHA je hodně dobrá,prospěšná a jedinečná akce.BYLO BY ŠKODA JÍ ZRUŠIT.
Skúsim,... e-mail bol aj na prihláške, tá k vám došla, prípadne stačilo odpovedať na moju prosbu, ktorú som posielal 28.12.2012 09:42, resp. 30.12.2012 13:35.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012,
(Honza Kočka, 07.12.2012 11:18)
celé vlákno | reagovat
Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012
http://www.pivovarzhurak.cz/homebrewing/files/Czech-IPA.pdf
Re: Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012,
(hroch, 27.12.2012 15:09)
celé vlákno | reagovat
Díky za recept. Vyzkoušel jsem a je to bomba. Dělal jsem z dvojnásobných várek, ale vylezlo z toho 35 litrů a pro příště dám trochu méně chmele, pivo sice krásně voní, ale na jazyku jde až trochu do trpkosti, ale jen lehce. Podle tohoto receptu mám pro letošní konec roku udělané zatím to nejlepší svrchně kvašené pivo co se mě povedlo. Je to příjemný kontrast k cukroví, nasládlé světlé čtrnáctce a plotmavé jedenácce, které mám doma teď taky k dispozici.
Je možné zveřejnit i jména členů degustační komise a kategorie, které měli k degustaci?
Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.