Ty si tež cyp jak lampa, si asi z prahy že? Vůbec to není o nějakem "ekonomické nápomoci či snad udržení pivní reputace :D" Radegast nepotřebuje nic dokazovat. To pivo si hodně lidí pochvaluje a je ganc dobré, takže z toho tvojeho článku usuzuji, že sis zřejmě lokl a měl draka jak cyp tak si tu napsal take hovínka. Takže ty radši už nic nepiš, to je rada nad zlato. Děkuji, Fanoušek Radegastu.
Bohužel má autor pravdu.Kdysi chutnal Radek uplně jinak.To nynějši europivo s tym nema nic společneho.Kery neznal staru chuť nemože porovnat,tuš asyk tak synku.
Tak jsem ho ochutnal...,
(Martin Jarošek, 15.01.2011 07:52)
celé vlákno | reagovat
Mé degustaci předcházelo dvoudenní telefonické zjišťování přímo u výrobce, kde je točený Radegast Extra hořký k dostání. Informace byly na takovouto velkou firmu naprosto nedostačující.
Zatímco pivo typu ESB (Extra Special Bitter) bývá zejména v amerických minipivovarech synonymem skutečně hutného řádně prochmeleného moku, 15°Radegast mi tak vůbec nepřipadal. Slušná barva a i rozumná cena (26 Kč), jinak chuť odpovídá větším "grádům", avšak takřka žádné avízované výrazné chmelové aróma. Až v dochuti pár pelyňkovitých tónů.
Teď z jiného soudku. Společnost SAB Miller ve své obchodní strategii zjistila, že má velké nevyužité kapacity v polském pivovaru Tychy(mimochodem jeden z výrobců našeho rodinného stříbra PU) a údajně hodlá uzavřít některý ze svých provozů. Kandidáty jsou prý Velký Šariš a právě Nošovice. Nevěřím tendenčním kecům o regionální věrnosti značce, ale třeba i Neratovičáci milovali svou Spolanu. Nepochybuji, že vzniklou mezeru na trhu SAB Miller promptně vyplní některým ze svých geniálních nápadů, otázkou zůstává zdali stádná konzumní veřejnost se i nadále nechá oblbovat pitomou reklamou a bude loajálně hltat Radegast z Ukrajiny.
Re: Tak jsem ho ochutnal...,
(Dalibor Hanzel, 16.01.2011 16:22)
celé vlákno | reagovat
silne pochybujem, že kandidátom na zavretie je práve veľký Šariš... V roku 2010 už zavreli Topoľčany a tak si myslím, že svoj toho času jediný a posledný pivovar na Slovensku nezatvoria... Už len z logistického hľadiska je to podľa mňa nemožné...
ale... nečitateľnosť týchto molochov je nebetyčná...
Re: Re: Tak jsem ho ochutnal...,
(Martin Jarošek, 18.01.2011 13:05)
celé vlákno | reagovat
Ještě koncem 90. let jsem se rozplýval jak se pivní situace na Slovensku zlepšila. Zlatý Bažant šel sice pod taktovkou Heinekenu strmě do hajzlu, ale já byl potěšen že lze pít Corgoň, Stein či Urpín(mimochodem, stále se ještě vaří v BB?)Dnes to tam důkladně převálcoval Heineken s SAB Millerem a realita u našeho souseda je vysloveně tristní. Až na pár minipivovarů hotová pivní poušť. Žaluji....
Urpiner sa v BB varí a je to tak dobre, dvanástka sa dá piť, z lahváčov kupujem prakticky len ju... nedávno som skúšal corgoň z tanku, nič moc... steiger žije zrejme len z dovozu Budvaru a normálne by som sa hádal, či ho aj v licencií nevarí, lebo u nás je Budvar lacnejší, než v ČR... Popper Bytča ani neviem, v akom je stave, ale viem o krčme, kam sa cielene chodí kvôli ich dvanástke... síce je cukrená, ale to je myslím aj Bohemia regent a chuťovo sa to dá porovnať...
Re: Re: Re: Tak jsem ho ochutnal...,
(David Ručka, 16.05.2011 21:18)
celé vlákno | reagovat
Steiger, Urpiner, Popper jsou poživatelné, nikoli velmi dobré. Předvčerem jsem měl výborný Bratislavský ležiak v Bratislavskom mestskom pivovare. Mají tam i dobré černé z Trnavy - Sessler. Minipivovarů přibývá.
Kdyby tak chutnal normální radek, byl bych celkem spokojen. Je to dosti pitelné, což je u té stupňovitosti příjemné (a nebezpečné :-)). Slyšel jsem, že s tím Radegast končí, poněvadž nepříjemně konkuroval Masterovi. Rád bych, kdyby mi to někdo vyvrátil.
Asi nemá cenu polemizovati s Chottou. Ale jsem původem z Dobré a radkem jsem tedy odkojený. Jeho rychlé uvedení mezi eurosračky před více než deseti lety bylo jedním z největších zklamání mého života. Hrdost na tuto nadnárodní továrnu příliš nechápu.
Naopak jsem hrdý na všechny ty nadšené minipivovarníky, kteří zachránili čest pivního Pobeskydí a Ostravska.
Děkuji Chottovi za jeho reakci. Jsem hrdý na Vaše označení mé osoby cypem. Anóbrž, to mne jen utvrzuje, že nejsem s Vámi na jedné lodi a patřím do jiné intelektuální skupiny.
Pobavil jste mne při úterním ránu. A mezi námi, v textu nepíši, že není pitelný, jen, že není extra hořký.
Ale konečně sa objevíla kritika jak sviňa. Asi sa budu muset nad sebů zamyslét.
Noticka závěrem: Jsem z kraje, kde 4 z 5-ti hospod čepují Radegast - z Valašska.
Dával jsem si ho točený v hospodě vybavené tankovnou a chutnal mi. Extra hořký teda není, ale ta hořkost je úměrná sladové plnosti. Žádný speciál to asi nebude, prostě standardní kmenová várka, ještě než ji v Nošovicích proženou hágébéčkem. Ale je to pitelné.
Mám tomu rozumět, že to bylo z tanku? To asi bude omyl, prodává se to pouze v lahvích a keg 15l.
A propos, nevíte, zdali se to dá koupit někde v Praze?