úvod
homepage

Komentáře

článku: Co se dočteme z etiket, aneb jak kamuflovat nepravdu 2.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

chmelení, (hroch, 13.03.2009 07:34) celé vlákno | reagovat
U normálně prováděného chmelovaru, který trvá 90 až 120 minut s odvodem par a odparem 8-10procent se chmelí natřikrát. první dávka může být cca 15-25 procent sypání chmele se dává na začátku chmelovaru, druhá největší většínou půlhodiny před koncem chmelovaru cca 50% sypání a poslední na vůni před koncem chmelovaru. Některé urychlujicí pivovary používají tlakový chmelovar pak jde sypat jen před uzavřením papiňáku a po otevření papiňáku. Další chmelení lze lze také udělat za studena pomocí chmelových extraktů. Pakliže neřeknou přesně jak natřikrát chmelí tak je to informace o ničem. čaj můžu taky louhovat natřikrát, prostě ho dvakrát na vteřinu vytáhnu z vody a do technologického podtupu napíšu louhovaný natřikrát, stejně tak můžou nasypat první dávku, za minutu druhou, zavřít papiňák a po otevření třetí dávku.
Re: chmelení, (niserk, 16.03.2009 07:54) celé vlákno | reagovat
Děkuji za odpověď, myslela jsem si to, ale musela jsem si být jistá,než to žákům budu vysvětlovat. Díky a zase někdy na shledanou.
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sociální sítě