úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo a léto - ročník 2007

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Portfolio PU, (Zbyněk Holan, 06.08.2007 20:24) celé vlákno | reagovat
Nyní velmi pravidelně - každý pracovní den - chodím na obědy do restaurace, kde se čepuje sortiment PP a to Pilsner Urquell, Gambrinus 10° a Kozel Černý 10°. Musím konstatovat, že současný Pilsner Urquell je velmi podobný výčepní desítce (tuto zkušenost mám i z ostatních restaurací, kde ho čepují) jedná se o pivo velmi vodové, lehké (light) s jistou dávkou hořkosti, plnost tomuto pivu úplně chybí a s původním Pilsner Urquellem má společný jen název !!! 10° Gambrinus je v chuti naprosto neznatelný - vůbec nemám pocit, že piji pivo. Naprostá absence sladovosti a hořkosti. Kozel má alespoň jistou dávku chuti praženého sladu a karamelu, pít se však dá jen do poloviny sklenice objemu 0,5 nebo jako malé pivo, jakmile trochu zteplá má velice nepříjemný aftertaste asi jako vývar z obilí. PU a Gambrinus se také jinak než silně vychlazené pít nedají. Zmínil jsem to již několikrát, tento trend pozoruji od podzimu 2006. Pouze mi nejde do hlavy proč v některých hospodách má PU ještě jakous takous chuť. Jmenovitě kde jsem si toho všiml: Pivnice Zlatý Anděl na Smíchově v Praze a pivnice U Pinkasů na Novém Městě v Praze, tam je pivo plnější a chutnější. Jinde včetně vychvalovaného Zlatého Tygra na Starém Městě v Praze je značně vodový a bez chuti!!! Kdo mi prozradí proč to tak je??? Jen upozorňuji, že to není tím, že je pivo tankové... Děkuji za každý tip!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Sociální sítě