úvod
homepage

Vařime s pivem II. vytisknout článek

Přidáno: 23. srpen 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,77 hodnotících Hodnotících: 30 počet zobrazení Zobrazeno: 3259x

Pokud vás náš první článek o zapojení piva do vašich receptů zaujal, dnes vám předkládáme další inspiraci- fettuccine s uzeným lososem a krémovou pivní omáčkou.

8 oz. balení nudlí fettuccine
šálek strouhaného parmezánu
2-12 oz. plzeňského piva
šálek vykostěného, na olšovém dřevě uzeného lososa, nařezaného na malé kousky
1/3 šálku margarínu nebo másla
2 stroužky rozetřeného česneku
šálek tučné šlehačky
1/8 lžičky muškátového ořechu
sůl a pepř

Uvařte fettuccine dle návodu. Otevřete jednu z lahví piva a nalijte jej do půlitru. To je Váš předkrm, protože vaříte.

Rozpusťte margarín nebo máslo na pánvi na mírném ohni. Přidejte česnek a zvolna vařte 2 min. Přidejte šlehačku a vařte na mírném ohni, dokud se na hladině neobjeví lehká pěna. Přidejte šálek piva a na mírném ohni vařte 5 min. Přidávejte pomalu sýr (toto je velice důležité, nebo budete mít velikou sýrovou hroudu!) posypáváním na vrchol omáčky a nechte jej opatrně rozpouštět. Jak sýr taje, vmíchejte jej do tekutiny. Když jste přidali všechen sýr, míchejte ještě 3 - 4 min. Přidejte šálek piva a míchejte. Přidejte nakrájeného lososa a zahřívejte jen do doby, až se směs začne vařit.Poprašte muškátovým ořechem nad omáčkou a odsuňte z tepla. Dochuťte solí a pepřem.

Přejeme vám dobrou chuť !

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání
 

Kalendář pivních akcí

 
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sociální sítě