úvod
homepage

Milk / Sweet Stout vytisknout článek

Přidáno: 13. květen 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2043x
Svrchně kvašená piva typu stout, vařená s přídavkem laktózy. Obsahují větší množství reziduálních dextrinů a nezkvašených cukrů. V barvě velmi tmavě hnědé až černé, ve vůni lze najít čokoládové a jakoby smetanově krémové tóny. Obsah alkoholu je nízký, okolo 5%, často jen 3%. Chuť je plná, krémová, se sladkými podtóny, postrádá přílišnou hořkost a suchost. Tento málo obvyklý pivní styl vziknul v Anglii na počátku 20. století a byl zpočátku propagován jako zdravý nápoj. Britská vláda však záhy přidávání laktózy do piva zakázala, stejně jako použití slova „milk“ v názvu piva. Díky tomu se piva tohoto stylu udržela jen v oblastech pod britským vlivem, ale mimo samotnou Velkou Británii, především na Maltě a ostrově Jersey. Lacto Traditional Stout (Simond Farsons Cisk) Marston´s Oyester Stout (Marston, Thompson & Evershed)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání
 

Sociální sítě