úvod
homepage

Roggenbier (žitné pivo) vytisknout článek

Přidáno: 23. březen 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 1947x
Svrchně kvašené pivo vařené ze sladu, který obsahuje vysoký podíl žita (okolo 50%, někdy i 65%), zpravidla nefiltrované a dokvašované v láhvi. Obsah alkoholu 4,5-6%. V barvě polotmavé, případně dobarvované karamelem na tmavé. Vzhledem připomíná dunkelweizen, je tmavě zakalené a s bohatou pěnou. Chuť bývá trochu hrubší, ale příjemně vyvážená, s lehce chmelovým dozníváním. Tradičně německý, především bavorský pivní styl, připomínaný už římským historikem Tacitem (100 n. l.) v díle Germania. Nikdy se ale příliš nerozšířil mimo oblast svého vzniku. Dnes vařen několika pivovary v Německu, Rakousku a USA celoročně či jako sezónní specialita. Schremser Roggen Bier (Privatbrauerei Karl Th. Trojan) Roggen (Thun Und Taxis Regensburg Fürstliche Brauerei)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání
 

Sociální sítě