úvod
homepage

Alaskan silný zázvorový dort vytisknout článek

Přidáno: 1. listopad 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,91 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 4628x

Určitě jste už slyšeli či případně si u nás přečetli, že se pivo dá využít jako ingredience k vaření. Ale napadlo vás někdy, že se pivo dá použít k přípravě buchet a dortů ? Pokud ne, čtěte dál, nabízíme vám jeden takový recept.

Ingredience:

2/3 šálky másla
1 a 1/2 šálku hnědého cukru
3 vejce
1 a 1/2 čájové lžičky prášku na pečení
1/4 čajové lžičky sody na pečení
2 čajové lžičky rozetřeného zázvoru
1 čajová lžička skořice
1/4 čajové lžičky muškátového oříšku (doporučeno)
12 uncí Alaskan Stout
1 šálek nasekaného kandovaného zázvoru
1 šálek nasekaných kandovaných oříšků (doporučeno)
1 šálek zlatých rozinek (doporučeno)
2 a 1/2 šálku mouky

1. Připravte dvě trouby. Potřebujete velký hrnec a pekáč na koláč, který je umístěn uvnitř hrnce. Naplňte hrnec z 1 až 1/3 vroucí vodou, a nastavte na nízkou teplotu, aby se pozvolna vařila. Omastěte a zaprašte moukou pekáč na koláč.
2. Ve velké nádobě rozetřete másto a cukr dokud nezesvětlá a nezjemní. Přidejte vejce a pořádně promíchejte.
3. Ve zvláštní nádobě smíchejte dohromady mouku, prášek na pečení, sodu na pečení, sypký zázvor a muškátový oříšek.
4. Promíchejte obsah bodu 3 s obsahem z bodu 2 a dodejte Alaskan Stout.
5. Pečlivě obalte zázvorem, oříšky a rozinkami.
6. Vložte tuto směs na pekáč. Utěsněte pokličkou.
7. Umístěte pekáč na hrnec. Voda může být z 1 až 1/3 přesahovat přes pekáč. Uzavřete hrnec poklicí a pozvolna vařte při střední teplotě, průběžně ověřujte, že se voda nevypařuje.
8. Po 1 a 1/2 hodině, opatrně zkuste koláč projet nožem. V případě, že jde hladce je hotovo, pokuď ne nechte ještě chvíli v troubě.
9. Vyjměte pekáč a nechte vychladnout. Projeďte nožem okolo hran dortu, vyklopte dort z pekáč.
10. Servírujte teplé nebo studené s Alaskan Stout Dessert Sauce( recept na www.alaskanbeer.com) s našlehaným krémem.
11. Tento koláč vydrží 1-2 dny, může se dát zmrazit.

Doba přípravy je 30 minut, doba pečení přibližně 1 a 1/2 až 2 a 1/2 hodiny. Uvedené množství surovin vystačí na 12 až 16 porcí.

Přejeme vám dobrou chuť !

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 23.07.2004 16:06 Komentovat
Dort v Angličtině Bryn23.07.2004 16:06
Otazka -- Mám Americkou kamaradku, ktera bydlí v Alejašce. Zeptala mi, jak delat ten dort...
Odpovědi Honza Kočka15.01.2003 02:04
Dekuji za Vasi vsimavost a prispevek. Omlouvam se, ze mi trvalo delsi cas odpoved, nebot jsem...
Jeste par dotazu... brabec03.01.2003 19:25
odpovezte prosim pane Kocka ,malemu ceskemu burankovi na teto strance.Otazky se tykaji Vaseho...
na zázvor pozor pepicek16.11.2002 20:09
jak to s tím kandovaným zázvorem přeženete, tak Vás pak bude pěkně pálit jazyk :)
Vyhledávání
 

Sociální sítě