úvod
homepage

Vaříme s pivem vytisknout článek

Přidáno: 20. srpen 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 18 počet zobrazení Zobrazeno: 3008x

Málokoho by napadlo, že pivo se dá použít i jako kulinářská ingredience. Na příkladu piva Blue Paddle z pivovaru New Belgium Brewery si ukážeme, že to není až zase takový problém.

Navíc se jedná o pivo plzeňského typu blízkého našim pivům, takže si pro něj nemusíte jezdit až do Colorada, ale jednoduše si místo něj můžete vybrat zlatavý mok z vašeho oblíbeného pivovaru.

Pstruh na pivě pečený na pánvi

2 velké, čerstvé filety ze pstruha
3 lžičky nasekaného tymiánu
3 stroužky rozetřeného česneku
1-12 oz. (0,5-3 dcl) piva
4 lžíce olivového oleje

Rozpalte olivový olej na středně velké pečící pánvi. Přidejte česnek a orestujte jej dokud nezačne vonět, ale ne do hněda, tak 1 až 2 minuty. Přidejte tymián a rychle orestujte. Přidejte pstruha a vařte, dokud není spodní strana zhnědlá. Ne déle než 5 min. Otočte rybu na druhou stranu a přidejte pivo. Syrová ryba absorbuje chuť piva. Nechte zhnědnout i druhou stranu, ale ne na déle než 5 min, ale záleží na tloušťce filetů.

Podávejte s Vaší oblíbenou rýží a zeleninou.

Pstruha můžete nahradit jakýmkoliv jemným, bílým, rybím masem nebo garnátem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání
 

Sociální sítě