úvod
homepage

Komentáře

článku: První sraz příznivců homebrewingu v Čechách

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Bezlepkové pivo, (Roman Holoubek, 17.08.2007 09:06) celé vlákno | reagovat
Pokud je mi známo, tak žádný český pivovar nevyrábí bezlepkové pivo.
Setkal jsem se s tím u některých německých a rakouského pivovaru.
k dostání u nás v některých prodejnách zdravé výživy. Konkrétně jsem je viděl v brně na Vaňkovce.
Bezlepkové pivo od českého výrobce?, (Ilon, 17.08.2007 08:18) celé vlákno | reagovat
Zdravím všechny a chtěla bych požádat o informaci o tom, zda nějaký český výrobce vyrábí bezlepkové pivo?
Děkuji, I. D.
navod, (koda, 28.02.2005 22:28) celé vlákno | reagovat
zdravim, byl by nekdo tak laskav a poslal mi presny navod na domaci vareni piva? popripadne by stacil odkaz na stranku, kde neco podobneho bych nasel...
+vybavu, ktera je k celemu procesu potrebna a kontakty na pprodejny s polotovary....
predem moc dekuji
kafilerie@centrum.cz
Vareni piva doma a jak na to, (Honza, 28.02.2005 07:31) celé vlákno | reagovat
Budeme postupne publikovat clanky, kde se dozvite, jak si doma uvarit pivo. Od nejjednodussi metody hrnec-extrakt, az po ty sofistikovanejsi.

Nasledne se objevi i clanky, jak jednotlive metody postupne vylepsovat.

Honza
výroba piva doma, (Ing. Milan Haufer, 28.02.2005 07:19) celé vlákno | reagovat
Dobrý den, je možné získat recept na vaření piva doma, nebo je to nedostupné. Jestliže a no, kde.
Děkuji. Milan
bezlepkové pivo, (večerníček, 25.02.2005 11:52) celé vlákno | reagovat
Hezký den - náhodou jsem narazil na váš stesk
ječné pivo pro bezlepkovou dietu vařil Pivovar Svitavy jako Doktor Svitavák - po uzavření pivovaru ho v licenci vařil Havlíčkův Brod - licenci letos neobnovil, ale má ho ještě na skladě - tohle pivov mimo jiné i snižuje hladinu krevního cukru - je tedy lék pro cukrovkáře a snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi.

Pokud jde o vaření není třeba speciální zařízení stačí velký hrnac, vařečka, cedník plátno na scezování, a kvasná nádoba a pak láhvo na stočení a ležení

standardní pivo infúzí se vaří tak že našrotovaný slad se 20 minut vystírá - mísí s horkou vodou 52°, pak se zvýší teplota na 62- 5° a cca 15 minut se rmutuje je dobré občas míchat, pak se rychlostí 1°za minutu zvýší teplota na 72-5° a opět cca 15-20 minut rmutuje
kdo na to nemá náladu múže rovnou °rmutova jedním tahem cca 2-3hod na 65-75

- hortová sladina se scedí a spolu s chmelem nebo chmelovým extraktem vaří 90 minut - platí to že pokud dáváme hlávky tak část dáme 30 min před ukončení chmelovaru abycho uchovali vůni chmele
pak se scezuje nejlépe přes plátno schlazuje na zákvasnou teplotu pridají kvasníce a kvasí- podle kvasnic plzeňské 8°, bavorské spodní 15 -20°, svrchní astralské 22 - 27° jden týden až 10 dní podle teploty - v podstatě až pivo úpřestane bouřlivě kvasit pak se stáčí do tlakových nadb - třeba pet lahve a nechá ležet min2 týdny u svrchních kvasnic 3 týdny spodní nejlépe měsíc a více při nižších teplotách.

přesnou technologi vaření vám zkusím vyzkoumat - zkusím kolegy z pivo praha nebo z výzkumáku aby vyvinuli bezlepkové pivo,
jarda večerníček pivní magazín
bezlepkove pivo, (Peter Fedor, 23.02.2005 18:18) celé vlákno | reagovat
Dobry den,

chcel by som Vas poprosit o informaciu, kde sa da zakupit zariadenie na domacu vyrobu piva. Povdacny by som bol aj co i len za informaciu od nejakeho domaceho kutila s navodom vyroby. Som celiatik a vsetky bezne piva vyrabane z jacmenneho sladu obsahuju lepok, na ktory som alergicky. Slad by som si vyrabal z pohanky, alebo prosa. Je to odskusane, vraj to vynikajuco funguje a chuti este lepsie. Len problemom ostava to zariadenie.
Som pivny fanatik a kvoli celiakii pivo uz niekolko mesiacov nepijem a v krcme doslova trpim.
Vdaka za spolupatricnost:::--))).

Peter Fedor
odpověď Janovi, (Jiří Kaňa, 22.02.2005 08:44) celé vlákno | reagovat
V zásadě ano, pokud ale chcete mít jistotu, napište na adresu redakce@svetpiva.cz. Honza Kočka, který zájemce eviduje, Vám potvrdí rezervaci. Zatím místo je, ale kdo ví...
účastenské+peníze, (Jan, 22.02.2005 07:48) celé vlákno | reagovat
Stačí tedy mít volno a peníze a mohu přijít nebo ještě musí být nějaké potvrzení zájmu?
Prosbicka..., (Honza, 20.02.2005 07:45) celé vlákno | reagovat
Jeste bych vas chtel pozadat o pomoc.

Pokud si uz varite sva piva, chtel bych vas poprosit, jestli byste nevzali do Prahy nejaky ten vzorek. Ostatni vasi snahu dozajista oceni:).

A pokud ke svemu pivu mate i etikety, poslete nam prosim jejich sken. Radi bychom zde udelali malou galerii techto etiket. Ukazka piva "stojaku" (ne vsechno je lezak:) ) Antenak z Hradce Kralove je ke kouknuti v clanku
http://www.svetpiva.cz/article.php?ID=555

Dekuji

Honza
Tak tedy penize..., (Honza, 20.02.2005 00:17) celé vlákno | reagovat
Dekuji panu Macovi za pomoc pri slovotvorbe. Libi se mi oznaceni DoPi, i ucastenske.

K tem penezum. Ono to bohuzel bez nich opravdu nejde. Co vam tedy za vase tezce vydelane penize nabizime?

1/ prednasky a odobornou pomoc pri homebrewingu
2/ obed
3/ piva na ochutnavky z produkce odvaznych homebrewaru
4/ suroviny na 20 litrovou varku piva svetleho plzenskeho typu (to abyste si mohli uvarit svoji varku na nultou degustacni soutez homebrewingu, ktera se kona v puli dubna - viz minuly clanek)
5/ pivo zdarma od kazdeho pivovaru nabizeneho vecer pri volne ochutnavce
6/ slosovani o balicek pivnich specialu

A co vas to tedy bude stat?

Bude to rovnych 500 korun ceskych. Doufam, ze nase nabidka vam prijde adekvatni castce,kterou jsme nuceni vzhledem k nakladum od vas zadat.

Hezky vecer

Honza
"Účastenské", (M.Máca, 18.02.2005 12:54) celé vlákno | reagovat
Zdravím pivo milce! DoPi - jako domácí pivo i jako návod k použítí, ale to jen tak na okraj. Je pravdou , že jsem na tyto stránky připadl až po přečtení KvasnéhoPrůmyslu a jsem mile překvapen. Není to tak "úzká" specializace jak jsem předpokládal. Rád bych navštívil sezkání "V Cípu" jen mi schází drobná informace kolik si mám připravit jako účastnický poplatek či jak to lépe nazvat.
M.M
Vyhledávání
 

Sociální sítě