úvod
homepage

Komentáře

článku: Jarní cena sládků na Zvíkově

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Původ piva, (phrabina, 30.03.2009 17:47) celé vlákno | reagovat
Pokud sládek z Permona uvaří své pivo s kapacitních důvodů jinde, ale podle vlastní receptury, je to pro mě v pořádku. Horší by bylo, kdyby v Lomnici čepovali pod jménem Permon Zvíkovskou Labuť. Pokud je zachována chuť piva, je mi jedno kdo a kde ho navařil. Mám pocit, že tady dochází k úplnému zbožštění minipivovarů se všemi souvisejícími dogmaty. Podle této logiky by po výměně technologie měli v Lomnici změnit i název piva.
Řada zajímavých pivních značek není vůbec vázána na konkrétní pivovar a pivo se vaří v různých místech. Napadá mě např. holandský Jopen, který vlastní pivovar vůbec nemá a piva se vyrábějí na různých místech. Koneckonců podobně vznikal svého času i Svět piva a nikdo si nestěžoval, že se nevaří něde u Kočků ve sklepě. Osobně mě vadilo svého času na Jihoměšťanu, že z každého pivovaru chutnal úplně jinak. Možná šlo o hledání optimální chuti. Mimochodem, na tu kácovskou krásně chmelenou variantu vzpomínám docela rád. Měla se jmenovat Kácovský Jihoměšťan? Co by nato pak říkali sběratelé suvenýrů, nekřičeli by o nemorální touze vydělávat na etiketách?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání
 

Sociální sítě