úvod
homepage

Komentáře

článku: Ze zápisníku čističe trubek (3.)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Švestky, (Martin, 08.09.2006 09:14) celé vlákno | reagovat
Díky, pane sládku,
alespoň za částečné vysvětlení. Nicméně měl jsem několik let hospodu, sklep jsem měl chlazený a vzorně čistý, trubky jsem proplachoval, čističe trubek jsme si pravidelně objednávali (v té době ho nevysílal pivovar, museli jsme si ho sehnat a zaplatit sami), a přece nám často každý sud jinak pěnil. Každá várka pěnila jinak a často ve várce i jednotlivé sudy. Když jsme se na to ptali pivovarských, sdělili nám, že to je tím, že na jejich staré plnící lince je na konci jeden chlapík, který má na starosti sycení. A podle toho, jak je zrovna ožralý to sytí značně různě. Když to jednou už bylo příliš, v pivovaru jsme to reklamovali. Pivovar zareagoval tak, že na nás poslal kontrolu a hygienika. Naštěstí jsme byli opravdu vzorná hospoda, takže nám nic nenašli. Příště jsme si reklamace rozmysleli. A pak si pivovar pořídil novou linku s kegy a byl pokoj. Jenom jsme museli lítat dvakrát tak často do sklepa. Točili jsme třeba i patnáct - šestnáct hekťáků denně, takže předtím jsme to brali samozřejmě po hekťácích. A na podzim (když zrály švestky) jsme s těmi hliníkovými sudy skutečně měli vždy problém s pěnivostí piva, nekecám, fakt. Ale to už nám nedokázal vysvětlit nikdo, jenom všichni pokyvovali hlavou, že tak to zkrátka je.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání
 

Sociální sítě